A50 in Brabant afgesloten door horrorweer

De A50 tussen Veghel en Ravenstein wordt in noordelijke richting helemaal afgesloten. Dit heeft Rijkswaterstaat woensdagavond laten weten. Vervolgens wordt nagegaan welke voertuigen gestrand zijn op de spekgladde vijftien kilometer tussen de twee afritten.

Bekeken wordt of de automobilisten op eigen kracht verder kunnen of dat er bergers moeten worden ingeschakeld.

Update 01.30 uur:
De politie haalt weggebruikers uit de file op de A50 rond Oss. Auto's met kinderen mogen als eerste passeren, meldde de VerkeersInformatieDienst (VID) in de nacht van woensdag op donderdag.

Het verkeer staat rond Oss al lange tijd vast vanwege spekgladde wegen. Bergers zijn bezig weggegleden vrachtwagens vooraan de file te bergen. De eerste daarvan rijden weer, berichtte de politie. Op de plekken waar de vrachtwagens stonden wordt gestrooid. Het verkeer wordt daarna langzaam op gang gebracht.

De A50 werd woensdagavond over een lengte van 15 kilometer in noordelijke richting helemaal afgesloten, evenals een stukje van de A59. Rijkswaterstaat heeft speciale calciumsproeiers naar de gedeelten van de A50 gestuurd waar het bijzonder glad is en vrachtwagens hellingen niet kunnen nemen.