PL Darts voorbeschouwing: wie volgt Barney op?

De Premier League of Darts staat op het punt van beginnen. De inmiddels welbekende dartcompetitie waarin de tien beste spelers van de Professional Darts Corporation (PDC), het tegen elkaar opnemen is toe aan haar elfde editie. Dit jaar zullen Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld worden vergezeld door Gary Anderson, Phil Taylor, Adrian Lewis, Dave Chisnall, James Wade, Peter Wright en nieuwkomers Stephen Bunting en Kim Huybrechts.

Van 5 februari tot en met 14 mei zal het competitieschema worden afgewerkt in diverse steden in Groot-Brittannië en Ierland. Alle deelnemers zullen in de eerste negen weken éénmaal tegen elkaar spelen, waarna de twee slechts geplaatste spelers worden geëlimineerd. Uiteindelijk plaatst de top-vier van de ranglijst zich voor de play-offs welke op donderdag 21 mei in Londen worden gehouden. Titelverdediger is Raymond van Barneveld die vorig jaar de jubileumeditie op zijn naam schreef door in de finale Michael van Gerwen te verslaan. Barney mocht toen 200.000 ponden bijschrijven, eveneens de beloning voor zijn opvolger.

De Engelse wedkantoren tippen dit jaar Van Gerwen als uiteindelijke winnaar met een notering van 3,5. Mocht Taylor voor de zevende maal de bokaal omhoog houden dan volgt een uitbetaling van 3,75 euro's bij een inzet van 1 euro (3,75). Het feit dat kersvers wereldkampioen Gary Anderson bij zijn debuut in 2011 het evenement al eens won zal meespelen voor de gokker, hij krijgt noteringen van 5,5. Met 40 euro winst per ingezette euro bungelen Dave Chisnall en Kim Huybrechts onderaan, terwijl er 'slechts' 2,1 euro uitbetaald wordt voor vroegtijdige uitschakeling van de Engelsman en de Belg.

De eerste competitieronde kan morgenavond vanaf 8 uur live worden gevolgd via RTL7. Het programma is als volgt:

Speelschema week 1 - Leeds    
Dave Chisnall (Eng) vs Peter Wright (Sch)
Raymond van Barneveld (Ned) vs Adrian Lewis (Eng)
Kim Huybrechts (Bel) vs Michael van Gerwen (Ned)
Gary Anderson (Sch) vs Phil Taylor (Eng)
Stephen Bunting (Eng) vs James Wade (Eng)

Raymond van Barneveld doet voor de tiende maal mee aan de Premier League darts (Foto:ProShots)
Raymond van Barneveld doet alweer voor de tiende maal mee aan de Premier League (PRO SHOTS/Action Images).