Schalke steelt punt in München, Wolfsburg laat dure punten liggen

Schalke 04 heeft dinsdagavond een punt weten te stelen tegen Bayern München. De bezoekers moeten ondanks een rode kaart van Bayern tevreden zijn met een gelijkspel (1-1).

Bayern München liet er geen gras over groeien in de beginfase van de wedstrijd. Het elftal van Pep Guardiola begon fel en gaf Schalke geen mogelijkheid om rustig op te bouwen. Daardoor kwamen de bezoekers in de problemen en het leek slechts een kwestie van tijd tot Bayern de openingstreffer zou scoren.

Maar na ongeveer een kwartier spelen kantelde de wedstrijd. Uit het niets moest Jerome Boateng aan de noodrem trekken nadat Sidney Sam en doorgeschoten lange bal voor zijn voeten kreeg. De bal werd terecht op de stip gelegd en Boateng moest het veld met een directe rode kaart verlaten. Eric Choupo-Moting ging achter de bal staan maar schoof de bal slap in de rechterhoek. Manuel Neuer koos de goede hoek en keerde de bal gemakkelijk.

Door de rode kaart was Bayern even de weg kwijt maar na tien minuten kreeg het de controle over de wedsrijd terug. Dante werd ingebracht en Mario Götze werd slachtoffer van de domme rode kaart van Boateng. Ondanks dat Schalke een man meer op het veld had staan slaagde de ploeg er niet in de bal lang in bezit te houden.

In de tweede helft bleef het spelbeeld ongewijzigd. Pep Guardiola bleef zijn spelers naar voren schreeuwen, waardoor Schalke de bal snel kwijtraakte. Veel kansen leverde dit echter niet op. Toch kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong door een kopbal van Arjen Robben. Vlak voor het doelpunt werd er een goal van Bayern onterecht afgekeurd. Robert Lewandowski dribbelde langs de achterlijn en gaf de bal voor. De voorzet werd binnengewerkt door Höwedes, maar de bal zou vlak voor de voorzet de achterlijn hebben gepasseerd. Hierdoor kreeg Bayern een corner die alsnog werd binnengewerkt.

Slechts vijf minuten na het doelpunt was daar het antwoord van Schalke. Höwedes kopte knap raak uit een corner en liet Manuel Neuer in de verre hoek kansloos. Hierdoor werd de stand weer gelijk getrokken en moest Bayern opnieuw op zoek naar een voorsprong. De Duitse kampioen nam namelijk geen genoegen met een gelijkspel en bleef aandringen op het doel van Schalke. Veel grote kansen kreeg de ploeg echter niet en ook de bezoekers slaagden er niet in om een overwinning uit het vuur te slepen. Maar zij zullen tevreden zijn met een punt.


VfL Wolfsburg heeft de geweldige zege op Bayern München geen goed gevolg gegeven. Op bezoek bij Eintracht Frankfurt werd met 1-1 gelijkgespeeld. Doordat Wolfsburg afgelopen vrijdag met 4-1 van Bayern München won, was het gat met de koploper tot acht punten geslonken. In de wetenschap dat Bayern dinsdagavond bezoek van Schalke 04 kreeg, kon Wolfsburg het verschil wellicht nog meer terugbrengen.

Maar daar was wel een zege bij Eintracht Frankfurt voor nodig. Trainer Dieter Hecking had wederom een basisplaats voor Bas Dost ingeruimd, nadat hij tweemaal scoorde tegen Bayern. Op bezoek bij Frankfurt ging het echter een stuk minder makkelijk voor Die Wölfe, waar aankoop André Schürrle nog ontbrak in de wedstrijdselectie.

Voor rust kreeg Wolfsburg de betere kansen, ondanks dat Frankfurt er kort op zat. De thuisploeg wilde de bezoekers niet in het spel laten komen en dat lukte aardig. Op enkele pogingen van afstand van Luiz Gustavo en Kevin De Bruyne na, kon Wolfsburg weinig creëren. Dost stond op een eiland en werd maar nauwelijks bereikt.

Na de pauze koos Frankfurt zelf wat meer de aanval en dat resulteerde in de openingstreffer. Stefan Aigner was met Takashi Inui meegelopen, die aan een rush van veertig meter was begonnen. Aigner kreeg de bal in de zestien aangespeeld en schoot vervolgens raak.&nbsp

Het leek er dus op dat Wolfsburg met een nederlaag naar huis moest, maar in de slotfase was het De Bruyne die toch weer scoorde. Nadat Wolfsburg veel druk zette kreeg de Belg de bal in de zestien aangespeeld en schoot hij beheerst raak. Hiermee redt hij een punt voor zijn ploeg, maar verzuimt Wolfsburg te profiteren van het gelijkspel tussen Bayern en Schalke.


Overige uitslagen

Hannover 96 1-1 (1-0) Mainz
Borussia Mönchengladbach 1-0 (1-0) SC Freiburg