Drie militairen neergestoken in Frankrijk

In de Zuid-Franse plaats Nice zijn dinsdag drie soldaten door een man met een mes aangevallen. Dit gebeurde ter hoogte van een Joods buurthuis, de militairen zouden buiten levensgevaar verkeren.

De drie soldaten zijn aangevallen terwijl zij op anti-terreurpatrouille waren. De man met het mes kon worden aangehouden maar zijn twee handlangers zijn nog altijd voortvluchtig.

Na de aanslagen van begin januari in Parijs is de beveiliging van kwetsbare doelwitten omhoog gegaan in Frankrijk. Zo zijn er over het hele land zo'n 10.000 militairen op de been om moskeeën, synagogen en drukke plekken te bewaken.

Update 17.00 uur:
De vermoedelijke dader is Moussa Coulibaly, zo meldt de burgemeester van Nice Christian Estrosi. Het is nog niet bekend of hij familie is van Amedy Coulibaly. Die hield op 9 januari in Parijs de bezoekers van een supermarkt gegijzeld en maakte daarbij vier slachtoffers.

Update 17.10 uur:
Moussa Coulibaly schijnt afgelopen week te zijn gearresteerd in Istanbul. Hij zou op weg zijn geweest richting het kalifaat van Islamitische Staat.

Update 17.25 uur:
Een bron bij de politie verklaarde dat de man een mes van zeker 20 centimeter lengte uit zijn tas haalde en daarmee een van de militairen verwondde aan zijn kin. Hij haalde vervolgens uit naar de twee andere soldaten. Hij raakte een van hen in een wang en de ander in een onderarm, voordat hij kon worden overmeesterd door politieagenten die voor een warenhuis naast het centrum de wacht hielden.

De dader is volgens de politie eerder veroordeeld wegens diefstal en geweld. Zijn motief is nog niet vastgesteld. Een mogelijke handlanger is aangehouden, zei burgemeester Estrosi tegen de televisiezender BFM.