Iets minder Nederlandse wintertransfers, Van Gaal ziet Fletcher vertrekken

Iets minder profvoetballers zijn de afgelopen transferperiode overgestapt naar een andere club. De voetbalbond KNVB meldde dinsdag dat in totaal 101 spelers zijn verhuisd. Dat is tien minder dan in de winterse transferperiode van vorig jaar. De bond telde 34 spelers die van een Nederlandse club naar een buitenlandse club zijn gegaan, 19 profs bewandelden de omgekeerde weg en 48 spelers zijn van club gewisseld binnen Nederland. Het gaat in 23 gevallen om verhuur.

Zoals gebruikelijk vonden de meeste transfers plaats vlak voor het sluiten van de markt. In de laatste 24 uur maakten 32 spelers een last-minute overstap. De laatste speler die de KNVB overschreef was Leroy Labylle van PEC Zwolle naar MVV op maandagavond 22.37 uur. De transferperiode liep dit jaar van 5 januari tot en met 2 februari.


Trainer Louis van Gaal heeft afscheid genomen van een oudgediende bij Manchester United. Middenvelder Darren Fletcher heeft ervoor gekozen zijn carrière voort te zetten bij West Bromwich Albion. De 31-jarige Schot tekende maandagavond een contract van tweeënhalf jaar.

"Ik mag hem als mens heel graag, dus we zullen hem missen", zei Van Gaal over het vertrek van de Schotse international, die dit seizoen niet kon rekenen op een basisplaats. "Hij gaf aan dat hij graag wil spelen en dat begrijp ik."

Fletcher begon zijn carrière in 2002 bij Manchester United en won alle grote prijzen met de club, waaronder vijf landstitels en de Champions League in 2008. Hij verlaat de club met 342 wedstrijden achter zijn naam. "Ik voelde dat dit het juiste moment was om te verhuizen en ik ben daar niet sentimenteel over", zei Fletcher op de website van de Mancunians.