Recordaantal tv-kijkers voor Super Bowl

Zo'n 114,4 miljoen Amerikanen hebben zondag op televisie naar de finale van de Super Bowl gekeken. Dat maakte omroep NBC maandag bekend. Dat is het grootste aantal kijkers ooit voor een tv-uitzending in de Amerikaanse geschiedenis.

In de finale van de nationale (Amerikaanse) football-competitie wonnen de New England Patriots zondagavond van titelverdediger Seattle Seahawks. Vorig jaar keken er ongeveer 112,2 miljoen mensen naar de finale.

Katy Perry zette zondagavond een spetterende show neer in het stadion in Glendale. Op een soort megatijger kwam Perry het stadion binnenrijden terwijl ze Roar zong. Katy bracht ook haar nummers Teenage Dream, I Kissed A Girl en Firework ten gehore. Voor haar show had de artiest Missy Elliott en Lenny Kravitz uitgenodigd; zij stonden met haar op het podium.

Op de Nederlandse televisie hebben ruim 72.000 mensen op Fox de Super Bowl gekeken. Dergelijke kijkcijfers werden op hetzelfde tijdstip op andere dagen bij lange na niet gehaald. Cijfers die betrekking hebben op verschillende online streams zijn niet beschikbaar.