Huntelaar: "Ben niet gemeen"

Klaas-Jan Huntelaar heeft zijn reactie gegeven op de eis van zes duels schorsing. De aanvaller kreeg afgelopen weekeinde rood. Schalke speelde afgelopen zaterdag bij de hervatting van de Bundesliga tegen Hannover 96. In de 85e minuut leidde de ploeg van Klaas-Jan Huntelaar met 1-0, maar werd de spits met rood van het veld gestuurd, na een keiharde overtreding.

"Ik zag dat de tegenstander wilde counteren en ik wilde de bal afpakken. We waren even snel en wilde hem daarom blokkeren door mijn been ervoor te zetten. Later op de beelden zag ik pas dat ik niet echt in de buurt van de bal kwam", laat Huntelaar weten op de clubsite.

Inmiddels is Huntelaar het er wel mee eens dat hij rood kreeg. De eis van zes duels schorsing die vandaag op de mat viel, is echter wel te hoog. Schalke is inmiddels al in beroep gegaan. "Na het zien van de beelden geef ik de scheidsrechter gelijk. Ik heb de situatie niet goed ingeschat."

"Op het moment zelf verbaasde ik me er wel over. Ik ben namelijk geen gemene voetballer en ging het duel niet in met de verkeerde intenties. In mijn hele carrière in de Bundesliga heb ik maar één keer rood gehad. Dat waren ook nog eens twee gele kaarten."