Hozier omzeilt vragen over seksuele voorkeur

De Ierse zanger Hozier zegt dat het publiek vermoedt dat hij gay is vanwege zijn anti-katholieke liedje Take Me to Church en de bijbehorende anti-homofobe videoclip. Reuters informeerde naar de seksuele geaardheid van de singer-songwriter.

In Nederland staat Hozier al wekenlang hoog in de hitparades en ook zijn album staat hoog genoteerd. In de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk staat het liedje op de tweede plaats. Bovendien maakt de Ier zondag kans op een Grammy in de categorie beste liedje van het jaar.

In de videoclip zijn twee kussende mannen te zien voordat ze worden aangevallen. In Londen beantwoordde Hozier vragen over zijn eigen seksuele geaardheid. "Ja, mensen veronderstellen door het liedje dat ik homo ben, dat vind ik prima, maar daar gaat het helemaal niet om", antwoordde de zanger aan persbureau Reuters. "Ondanks de seksuele voorkeur van geliefden, blijft het een relatie die om liefde draait. Dus mensen mogen denken en veronderstellen wat ze willen."

Hozier krijgt lovende recensies in de Britse pers. De 24-jarige Andrew Hozier-Byrne maakt ook kans op een Brit Award. "Ik ben nog steeds een beetje onder de indruk van wat me allemaal overkomt dit jaar en de kansen die ik heb gehad. Nu weer met de muziekprijzen, ik ben daar erg blij mee."

Hozier staat op zaterdag 27 juni op Rock Werchter en twee weekenden later op North Sea Jazz in Ahoy Rotterdam.