Anderson van RKC naar Hearts, Juventus haalt Matri terug, Köln huurt Deyverson

Middenvelder Kenny Anderson verruilt RKC Waalwijk per direct voor de Schotse club Heart of Midlothian. Dat maakte de club uit de Jupiler League maandag bekend. Hoe hoog het transferbedrag is, hield RKC in het midden. De club liet wel weten dat de opbrengst 'in deze zware tijden meer dan welkom is'. Het contract van de in Waalwijk opgeleide Anderson liep nog tot komende zomer.

Hearts is momenteel koploper in het Championship, het tweede niveau in Schotland. Bij de club uit Edinburgh treft Anderson onder anderen Género Zeefuik, de aanvaller van FC Groningen die sinds januari op huurbasis uitkomt voor Hearts.


Alessandro Matri keert terug bij Juventus. De Italiaanse kampioen heeft de 30-jarige spits maandag voor de rest van dit seizoen gehuurd van Genoa, waarvoor hij in zestien competitiewedstrijden zeven keer scoorde. Matri speelde eerder al tussen 2011 en 2013 in Turijn en vierde toen met de Oude Dame twee landstitels.

De zesvoudig international speelde daarna voor AC Milan, Fiorentina en Genoa, maar keert nu als huurling terug bij de ploeg van trainer Massimiliano Allegri. Juventus gaat fier aan kop in de Serie A, met zeven punten voorsprong op AS Roma. Tegenover de komst van Matri staat het vertrek van aanvaller Sebastian Giovinco naar de Canadese club FC Toronto.


Bundesligaclub 1.FC Köln heeft zich vlak voor het sluiten van de transfermarkt nog weten te versterken met Deyverson. De 23-jarige Braziliaanse aanvaller wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van Belenenses uit Lissabon, waar hij nog een contract heeft tot medio 2017.

Deyverson speelde dit seizoen in de Portugese competitie zestien wedstrijden en scoorde daarin acht keer. Eerder speelde hij voor het tweede team van Benfica. De Portugese grootmacht had hem in Brazilië opgepikt.