Explosie en brand in woning Rotterdam

In een woning in de Moddermanstraat in Rotterdam woedt zondagmiddag een zeer grote brand. Vermoedelijk ging daar een explosie aan vooraf. Over gewonden is nog niets te zeggen, meldt de Veiligheidsregio.

De straat ligt in Rotterdam-Schiebroek. Volgens de woordvoerder van de Veiligheidsregio zijn enkele ramen uit het huis geslagen. Op Twitter maken mensen melding van meerdere explosies. Er zouden ook ambulances naar de plek rijden.

Op twitter melden verschillende mensen dat deuren 180 meter verderop zijn beland. Een politiehelikopter vliegt boven het incident om een overzicht van de situatie te krijgen.

Update 17.54

De hulpdiensten gaan uit van een gasexplosie. Op dit moment zijn er dertien gewonden, het is nog niet bekend wat hun verwondingen zijn. Het getroffen complex bestaat uit veertig woningen, waarvan er minstens twee zwaar beschadigd zijn. Voor de bewoners is een opvanglocatie ingericht, het is zeer waarschijnlijk dat ze vanavond niet thuis slapen.

Update 22.45

In de omgeving van de Moddermanstraat in Rotterdam gaat zondagavond de stroom er ongeveer een uur af. De hulpdiensten kunnen dan veilig verder met hun werk aan de zwaarbeschadigde huizen.

Hulpdiensten, energieleveranciers en de gemeente maken zondagavond een begin met het in kaart brengen van de schade aan de woningen. Ze moeten wel in veiligheid kunnen werken. Zo zijn er door de ontploffing leidingen gesprongen en kwamen er hier en daar verwarmingsradiatoren los van de muren. Twaalf mensen raakten gewond, twee van hen ernstig.

Eerder al maakte burgemeester Ahmed Aboutaleb bekend dat 150 bewoners de nacht elders moeten doorbrengen. Veel mensen zijn druk bezig de woningen dicht te timmeren.

De hulpdiensten gaan nog steeds uit van een gasexplosie.