Terrorist Parijs filmde zijn aanval

De terrorist die begin januari een gijzeling pleegde in een supermarkt, en daarbij vier mensen doodschoot, heeft zijn daad gefilmd. Amedy Coulibaly had namelijk een GoPro bij zich waarop vermoedelijk te zien is hoe hij zijn slachtoffers van het leven beroofde.

Dit bericht is naar buiten gekomen nadat een verslaggever van de Franse krant L'Express op onderzoek uitging. Er zou ongeveer zeven minuten aan beeldmateriaal aanwezig zijn. Waar de video heen is gegaan is niet duidelijk, maar in ieder geval niet richting de media.

Tijdens zijn gijzeling zou Coulibaly hebben geprobeerd de video door te sturen via zijn eigen computer. Toen dit niet lukte heeft hij een gijzelaar gedwongen het via een computer in de winkel te versturen. Veiligheidsdiensten verwachten dat de video is verstuurd naar IS of zijn nog altijd voortvluchtige vrouw Hayat Boumeddiene.

Amedy Coulibaly volgde op 9 januari het voorbeeld van de gebroeders Kouach, die twee dagen ervoor de aanslag bij het tijdschrift Charlie Hebdo hadden gepleegd. Tijdens zijn gijzeling kwam hij om het leven evenals vier gijzelaars.