Michiel de Ruyter best bezocht in bioscopen

Het epos over zeeheld Michiel de Ruyter was donderdag de best bezochte film in de Nederlandse bioscopen. De film van regisseur Roel Reiné is inmiddels al door 13.000 mensen gezien. Dat blijkt uit de cijfers van de Nederlandse bioscopen.

De recensies over Michiel de Ruyter waren overwegend positief. De Ruyter (1607-1676) is een van de bekendste zeehelden uit de Nederlandse geschiedenis. Hij speelde een cruciale rol in de eerste drie Engels-Nederlandse Oorlogen. De hoofdrollen worden vertolkt door Frank Lammers, Barry Atsma, Egbert-Jan Weeber en Sanne Langelaar. Het is voor het eerst in tien jaar tijd dat Roel Reiné, die de afgelopen jaren flink aan de weg timmerde in Hollywood, weer een Nederlandse film maakt.

Nederlandse films doen het sowieso erg goed momenteel. Op de tweede plaats staat nog steeds onaantastbaar de komedie Gooische Vrouwen II. De film van regisseur Will Koopman over de avonturen van vier verwende vrouwen uit het Gooi is hard op weg de 2 miljoen bezoekers te passeren.Op de vierde plek staat de komedie Homies. De derde plaats wordt ingenomen door de actiefilm Taken 3, waarin de Nederlandse actrice Famke Janssen een cruciale rol speelt.


Michiel de Ruyter best bezocht in bioscopen (Foto: Novum)