Ajax trekt Sinkgraven aan

Sc Heerenveen is een belangrijke speler op het middenveld kwijtgeraakt. Daley Sinkgraven maakt per direct de overstap naar Ajax waar een contract voor 5,5 seizoenen voor hem klaarligt. De Amsterdammers betalen 6,5 miljoen euro voor de 19-jarige voetballer.

Sinkgraven was in Heerenveen bezig aan zijn tweede seizoen in de hoofdmacht, waar hij regelmatig oogstrelende acties liet zien. Het is ook om die reden dat Ajax-trainer Frank de Boer het in de middenvelder zag zitten. De oefenmeester wilde er in die linie graag iemand bij hebben, zo liet hij voor het duel tegen Vitesse nog weten. "Natuurlijk oriënteren we ons. In eerste instantie kijk ik naar het middenveld. Als we iemand zien die we goed kunnen gebruiken, dan zullen we dat zeker niet nalaten."

Afgelopen zomer kreeg Ajax nog nul op het rekest toen het aanklopte voor Sinkgraven, maar ditmaal hapte Heerenveen wel toe. Tegenover Fox liet Sinkgraven weten: "Ik ben bij Ajax geweest en hebben wat dingen besproken. Ik ben er blij mee. Nu moet ik bij Ajax hard mijn best doen. Ik ga naar Ajax om op het middenveld te spelen."