Borussia Dortmund haalt Deens talent, Janker van Hertha naar Augsburg

Borussia Dortmund heeft het Deense voetbaltalent Jacob Bruun Larsen aangetrokken. Dat meldde de zestienjarige speler vrijdag zelf op Instagram. Ook diverse andere Europese topclubs, waaronder PSV en Liverpool, zouden interesse hebben gehad in de jeugdinternational van Lyngby. Larsen begint in Dortmund in de jeugd.

Manchester United legde vrijdag de 20-jarige Sadiq El Fitouri vast. De verdediger komt over van amateurclub Salford City en sluit in eerste instantie aan bij het tweede elftal van de club van trainer Louis van Gaal. De geboren Libiër tekent een contract voor anderhalf jaar.

El Fitouri speelde eerder in de jeugdopleiding van Manchester City. Hij maakte deze maand indruk met een proefperiode bij United. Hij speelde met Salford op het achtste niveau. Die club werd onlangs overgenomen door voormalig United-spelers Ryan Giggs, Paul Scholes, Nicky Butt en de broers Gary en Phillip Neville. Zij willen samen met de Maleisische zakenman Peter Lim de club naar het profvoetbal brengen en trokken daarvoor diverse versterkingen aan.


Christoph Janker verruilt in de Duitse Bundesliga Hertha BSC voor FC Augsburg. De 29-jarige verdediger verhuist transfervrij van de nummer dertien naar de nummer zes van zijn land. Hij tekent in Augsburg een contract tot de zomer van 2016. Hij kwam bij de Berlijnse ploeg van trainer Jos Luhukay dit seizoen nog niet aan spelen toe.

Na aanvaller Dong-Won Ji (Borussia Dortmund) en de van Bayern München gehuurde middenvelder Pierre-Emile Hojbjerg is Janker de derde winterse versterking voor de ploeg van aanvoerder Paul Verhaegh. Janker speelde sinds 2009 in Berlijn en kwam daarvoor uit voor TSG 1899 Hoffenheim en 1860 München.


Ivica Olic keert terug bij Hamburger SV. De 35-jarige Kroaat speelde tussen 2007 en 2009 al bij HSV en komt nu voor 1,5 miljoen euro over van VfL Wolfsburg. Hij kan zaterdag in de thuiswedstrijd tegen 1. FC Köln direct spelen voor de ploeg van middenvelder Rafael van der Vaart.

Olic is honderdvoudig Kroatisch international en maakte in die duels negentien doelpunten. Eerder speelde hij onder meer voor Bayern München, CSKA Moskou, Dinamo Zagreb, NK Zagreb en Hertha BSC.