Lierse-trainer na twee dagen alweer weg

Lierse SK moet twee dagen na het aanstellen van een nieuwe trainer voor de derde keer dit seizoen op zoek naar een nieuwe coach. De 61-jarige Herman Helleputte stapte vrijdag om gezondheidsredenen op nadat hij woensdag was aangetreden. Het is nog niet duidelijk wie nu de leiding over het eerste elftal gaat nemen bij de hekkensluiter van de Belgische eerste klasse.

"Ik heb een paar maanden geleden tweemaal een hartoperatie ondergaan", verklaart Helleputte op de clubwebsite. "Ik ben op het aanbod van Lierse ingegaan omdat ik een Lierseman ben, ik vond dat ik deze aanbieding niet kon weigeren. Maar misschien was dit iets te overhaast want ik heb ondervonden dat mijn gezondheid een stressvolle job als hoofdtrainer niet toelaat."

Helleputte was de opvolger van de Sloveen Slavisa Stojanovic, die begin september de ontslagen Stanley Menzo was opgevolgd maar na tegenvallende resultaten opstapte. Helleputte was tot die tijd werkzaam in de jeugd van Lierse, waarvan hij het eerste elftal al eens trainde tussen 2007 en 2010.