Emiraten winnen troostfinale Azië Cup van Irak

De Verenigde Arabische Emiraten zijn vrijdag derde geworden in het toernooi om de Azië Cup. De ploeg won in de troostfinale in het Australische Newcastle met 3-2 van Irak, na bij rust nog met 2-1 achter te hebben gestaan. De finale van de Azië Cup gaat zaterdag in Sydney tussen Australië en Zuid-Korea.

Ahmed Khalil zette de Emiraten na een kwartier op voorsprong, maar via Walid Salem en Amjad Kalaf stonden de Irakezen bij rust met 2-1 voor. Kort na de hervatting bracht opnieuw Khalil zijn ploeg langszij. De Arabieren kwamen na een uur op voorsprong toen Ali Ahmed Mabkhout scoorde uit een strafschop. Ahmad Ibrahim kreeg voor de overtreding die hieraan voorafging een rode kaart.

Osama Rachid van zondageersteklasser Alphense Boys bleef bij Irak de hele wedstrijd op de bank.