Rob Jansen: "Ik denk dat het in Nederland kalm blijft"

Het einde van de winterse transfermarkt dit jaar komt in zicht. Spelersmakelaar Rob Jansen verwacht deze maand geen grote klappers meer. Waar er in Europa slechts een handjevol grote namen van club veranderde, is het in Nederland opvallend rustig. Clubs die zich alsnog willen versterken zullen snel moeten zijn. Maandagavond gaat de transfermarkt tot aan de zomer dicht.

"Het is rustig", zegt Jansen in het Algemeen Dagblad. "De januari-window is altijd minder hechtisch en het meeste gebeurt in de laatste twee dagen. Dan struikelt iedereen nog over elkaar heen. Dat zal nu ook wel zo zijn in Europa. Maar ik denk dat het in Nederland kalm blijft. De clubs zijn redelijk passief."

Jansen is geen voorstander van de transferwindow in januari. Wat de Hagenaar betreft komt er slechts één transferperiode. "Wat mij betreft verdwijnt-ie", aldus Jansen over de huidige transferperiode. "En de periode in de zomer mag van mij korter. Dat zou de stabiliteit van het voetbal ten goede komen. Het creëert alleen maar onrust bij clubs en trainers."

De laatste dagen van de transferperiode zijn altijd hectisch. Clubs proberen op het laatste moment nog spelers aan te trekken. "De deals worden veelal onder grote druk gesloten. Vaak zit er geen beleid achter."