YouTubers kunnen nu eindelijk geld verdienen met Nintendo-filmpjes

Nintendo heeft vandaag een nieuwe betá-programma gelanceerd waarin YouTubers geld kunnen verdienen met het posten van video's die content van Nintendo bevatten. Het Nintendo Creators Program gaat op 27 Mei officieel de lucht in, zo maakte het Japanse gamebedrijf vandaag bekend.

Mensen die nu filmpjes plaatsen met Mario en zijn gevolg kunnen nu 60 procent van de advertentie-inkomsten opeisen. Voor kanalen die volledig gewijd zijn aan Nintendo is de beloning nog ietsje hoger: daar kunnen makers 70 procent van de advertentie-inkomsten op hun bankrekening bijschrijven.

Het nieuwe programma van Nintendo is een behoorlijke omslag in vergelijking met de eerdere houding die het bedrijf had tegenover YouTubers. In 2013 konden YouTubers een claim van copyrightschending verwachten als hun video's materiaal van Nintendo bevatte. YouTubers hoefden hun filmpjes niet te verwijderen als ze toestemming gaven dat Nintendo advertenties kon plaatsen, maar de opbrengsten van deze advertenties gingen naar YouTube en Nintendo zelf, en niet de maker.

Nintendocreatorsprogramme
YouTubers kunnen nu eindelijk geld verdienen met Nintendo-filmpjes