IS gaat BelgiŽ kapotmaken

Moslimbroederschap Islamitische Staat (IS) heeft gisteren een video verspreid waarin ze Amerika, Frankrijk en België rechtstreeks bedreigen met verdere aanslagen.

Ondanks dat ze al vaker bedreigingen hebben geuit lijken ze het deze keer te menen. Zo worden België en Frankrijk gewaarschuwd voor ontploffende auto's, bommen en onthoofdingen. De haatbaarden dreigen er ook mee om de altijd streng beveiligde president Obama te onthoofden in het Witte Huis. Het ministerie van Binnenlandse Zaken van onze zuiderburen kan de bedreigingen op dit moment niet bevestigen.

In de video is te zien dat een militant achter een Koerdische soldaat staat die op het einde van de video onthoofd wordt. "Wij waarschuwen jullie dat wij zullen komen met autobommen, explosieven en dat wij jullie zullen onthoofden", zegt de militant in het filmpje.

"Weet, Obama, dat wij Amerika zullen bereiken", klinkt het verder in de video. "Weet ook dat wij u zullen onthoofden in het Witte Huis en dat wij Amerika zullen omvormen tot een islamitische provincie." Vooralsnog is het een natte droom van IS, die waarschijnlijk nooit zal uitkomen.

De meest beledigende taal gaat uiteindelijk naar de Koerdisch-Irakese leider Masoud Barazani. "Wij zullen u onthoofden en in de vuilnisbak van de geschiedenis gooien."

Het is volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken van België niet de eerste keer dat er een dergelijke video opduikt, en hoogstwaarschijnlijk ook niet de laatste. "Al onze diensten analyseren die video's. Het noopt ons nu niet tot extra maatregelen", luidde het gisteren.