FOK! Wat een weer....Regen en wind

Welkom! Vanmiddag passeert er een actief koufront met veel regen en wind, waarna dan de beloofde koude lucht gaat binnenstromen. Vergeleken met mijn weerpraatjes van de afgelopen dagen is er nog niet veel veranderd wat betreft de kans op een wit tapijt. Vanaf vanavond is er een sterk toenemende kans op gladheid als gevolg van winterse buien en/of opvriezing van natte weggedeelten.

Veel zon zullen we vandaag niet te zien krijgen, want het blijft vandaag over het algemeen bewolkt. Vanochtend valt er al af en toe wat lichte regen en neemt de wind flink toe. In de middag gaat het dan een tijdje flink doorregenen alvorens het koufront overtrekt. Het is een actief geval, want op het front is onweer mogelijk alsmede zware windstoten. Daarna lijkt het een tijdje droog te worden voordat de buien gaan arriveren. In eerste instantie vallen die vooral in het noorden, maar in de avond verplaatsen ze zich naar andere streken van ons land. Later op de avond en in de nacht nemen de kansen op hagel, onweer en (natte) sneeuw toe en kan het dus glad worden. Tussendoor klaart het dan ook wel af en toe op, maar dan krijg je dus die opvriezing.

Overdag is het eerst nog 7 graden, maar in de avond zakken de temperaturen steeds verder richting het vriespunt.

Verder staat er veel wind vandaag: vrij krachtig tot krachtig in het binnenland en hard tot stormachtig aan zee. Er is ook kans op zware windstoten die liggen tussen de 70 en 90 kilometer per uur. De zwaarste windstoten vinden we op passage van het koufront en daarna met name nog langs de kust.

Fijne dag!

 Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

 

 

 Reiger
Een Reiger die wacht op zijn prooi. KlapMongeaul was erbij.