Zuid-Korea naar finale Azië Cup na zege op Irak

Zuid-Korea staat voor het eerst sinds 1988 weer in de finale van de Azië Cup. In de halve finale was de nummer drie van vier jaar geleden met 2-0 te sterk voor Irak.

Zuid-Korea was de hele wedstrijd heer en meester. De ploeg van bondscoach Uli Stielike gaf nauwelijks kansen weg en incasseerde net als in de voorgaande vier wedstrijden opnieuw geen tegendoelpunt. Jung-Hyub Lee maakte na twintig minuten de eerste treffer. Hij kopte de vrije trap van Jin-Su Kim binnen. Vijf minuten na de rust was het Yong Gwon-Kim die de voorsprong verdubbelde met een knal van buiten het strafschopgebied.

Zuid-Korea zal zaterdag in de finale aantreden tegen gastland Australië of de Verenigde Arabische Emiraten, deze twee landen spelen morgen tegen elkaar. De finale zal worden gespeeld in Sydney. De dag ervoor is de wedstrijd om plek drie in het Australische Newcastle.

Zuid-Korea met 2-0 te sterk voor Irak. (Bron: YouTube)