Nederlander neergeschoten in Panama

In Panama is een Nederlander neergeschoten. Dat bevestigde een woordvoerster van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag zondagavond. Er gaan berichten dat de man zou zijn overleden, maar dat heeft Buitenlandse Zaken nog niet kunen bevestigen.

Het zou gaan om de 44-jarige Sjaak Burger. Hij is één van de verdachten in het liquidatieproces Passage. Het slachtoffer zou na de schietpartij zwaargewond naar het ziekenhuis zijn vervoerd. Vanaf dat moment zijn de verhalen over zijn lot onduidelijk, hoewel het er alle schijn van heeft dat hij het niet heeft overleefd.

De schietpartij had zaterdag plaats in een restaurant in Panama-Stad. Op een filmpje is te zien is hoe iemand twee mannen aan een tafeltje met een pistool benadert en schiet. De schutter ging er vandoor.

Eind december kwam een andere Nederlander om bij een schietpartij in Panama-Stad. Die drive-by shooting voor een nachtclub lijkt verband te hebben gehad met de liquidatiegolf die de Amsterdamse onderwereld al enkele jaren teistert.