Ferrari wil revolutie in Formule 1

Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene heeft op de website van het Italiaanse team opgeroepen tot een revolutie in de Formule 1. Het team uit Maranello wil de sport aantrekkelijker maken voor fans door zowel technische als visuele maatregelen.

Afgelopen seizoen verloor de Formule 1 fans, hoewel de introductie van de 1,6 liter V6-turbomotor vanuit technisch oogpunt een goede keuze was. Daarom moet er iets gaan gebeuren. Arrivabene wil dat de auto's dichterbij elkaar kunnen gaan rijden en weer zoveel lawaai gaan maken dat de haren overeind gaan staan bij de fans.

"Er zijn krachtiger motoren nodig, hogere snelheden, maar ook een kostenreductie in de componenten die voor het publiek niet interessant zijn." Dit zou kunnen door de introductie van 2,2 liter V8-biturbomotoren, zoals Ferrari volgens Auto Motor und Sport voorgesteld zou hebben. Deze krachtbronnen zouden maximaal 17.000 toeren moeten gaan draaien.

Daarnaast moet de Formule 1 volgens Arrivabene dichter bij het publiek komen. Dat kan door bijvoorbeeld de donderdagse persconferentie en de presentatie van de auto's in de stad te houden waar dat weekend een race wordt verreden en niet op het circuit zoals nu het geval is. Ook zou meer gebruik gemaakt moeten worden van de moderne mogelijkheden van het internet, spelletjes en andere zaken die fans aan kunnen dragen. Zij kunnen volgens Ferrari de toekomst van de sport bepalen.