Gewonde leerling steekpartij snel naar huis

De zestienjarige leerling die vrijdag gewond raakte door een steekpartij op het ROC Mondriaan in Delft, mag snel naar huis. Een woordvoerster van de school zei dat de scholier vrijdagavond of anders zaterdagochtend het ziekenhuis mag verlaten.

Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht met meerdere verwondingen. Een zeventienjarige leerling van de school is aangehouden. Over de toedracht is nog niets bekend.

Het crisisteam van de school kwam na de steekpartij samen om te bespreken wat er is gebeurd. Inmiddels heeft de school contact gehad met de ouders van het slachtoffer en met de ouders van de dader. Maandag is bij de start van de nieuwe schoolweek een team beschikbaar om de docenten en leerlingen op te vangen en om met ze te praten.

Het steekincident volgde een dag na een steekpartij in Amsterdam waarbij een meisje in haar rug werd gestoken. Een vijftienjarig meisje werd daarvoor aangehouden. Dat incident gebeurde bij School2Care, een middelbare school voor jongeren die veel spijbelen en extra begeleiding nodig hebben.