Extra veiligheidsmaatregelen rond Ajax - Feyenoord

De gemeente Amsterdam neemt zondag extra veiligheidsmaatregelen rond de voetbalwedstrijd Ajax - Feyenoord. Dat heeft burgemeester Eberhard van der Laan vrijdag gezegd bij AT5.

De maatregelen volgen na de brand in het supportershome van Ajax. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk. Supporters houden rekening met brandstichting. Het supportershome is volledig afgebrand. De burgemeester wilde niet zeggen of het politieonderzoek al iets heeft opgeleverd: 'Niets wat ik u nu al kan zeggen.' De burgemeester ontkende dat de uitslag van het politieonderzoek wordt stilgehouden tot na de wedstrijd van zondag.

"We weten welke gevoelens er leven en daarom treffen we meer maatregelen dan we al zouden doen. We weten dat er zorgen bestaan bij Ajaxsupporters dat dit uit het Feyenoordkamp komt. En dus kan er extra spanning zijn en daar houd je rekening mee", zo legde Van der Laan uit. Van der Laan heeft nog geen contact gehad met zijn collega Aboutaleb uit Rotterdam over de zaak.

Maandag overlegt Van der Laan met de driehoek (bestaande uit politie en justitie) of er misschien een tijdelijk supportershome komt. Na de vorige brand in 2005 werd tijdelijk een grote tent neergezet. Daarover is nu nog geen besluit genomen.