Bynes niet vervolgd voor rijden onder invloed

Amanda Bynes wordt door de rechtbank niet vervolgd voor rijden onder invloed, zo weet entertainmentwebsite TMZ. De actrice werd september vorig jaar gearresteerd, omdat ze achter het stuur was gaan zitten terwijl ze het medicijn adderall had genomen.

Volgens de stadsprocureur had ze echter slechts een lage dosering van het medicijn in haar bloed op het moment van de arrestatie. Hij gelooft dan ook niet dat dit genoeg is om door een jury schuldig bevonden te worden. Daarom is besloten om Bynes niet te vervolgen voor het rijden onder invloed.

Maar de zaak is daarmee nog niet afgedaan. Bynes mocht dan misschien een lage dosering medicijnen in haar bloed hebben, het feit dat ze überhaupt achter het stuur is gaan zitten na het nemen van medicijnen, is voor Bynes strafbaar. Ze moet gedurende haar proeftijd honderd procent nuchter in de auto zitten, anders schendt ze de voorwaarden van haar proeftijd. Dat was dus niet het geval.

Daarom is de zaak nu doorverwezen naar de officier van justitie van Los Angeles, die dergelijke vergrijpen behandelt. De officier van justitie moet nu besluiten, rekeninghoudend met Bynes' psychologische problemen, of ze nog wel wordt vervolgd voor het schenden van de voorwaarden van haar proeftijd. Dit kan er alsnog toe leiden dat de actrice achter de tralies belandt.