Dani Diaz loopt uit in Ronde van San Luis

Dani Diaz heeft donderdag zijn tweede etappezege geboekt in de Ronde van San Luis. De Argentijnse wielrenner reed in de slotfase van de lastige rit over 142,5 kilometer van Villa Dolores naar Cerro El Amago weg bij de concurrentie. Hij kwam als eerste boven met een voorsprong van 52 seconden op zijn Braziliaanse ploeggenoot Alex Diniz. De Colombiaan Rodolfo Torres finishte als derde.

Diaz verstevigde met zijn inspanningen in de finale zijn leidende positie in het algemeen klassement. Torres moet als de nummer twee nu een minuut goedmaken. De Colombiaanse klimmer Nairo Quintana, de kopman van Movistar, kon in de finale niet volgen maar hield de schade beperkt tot een kleine minuut. Diaz landgenoot Eduardo Sepúlveda gaf 1.19 toe.