Fors minder omzet voor Rémy Cointreau

De Franse drankenproducent Rémy Cointreau heeft over de eerste negen maanden van het gebroken boekjaar fors minder omzet geboekt in vergelijking met een jaar eerder. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend.

De omzet ging met 12 procent omlaag tot 740,9 miljoen euro in vergelijking met een jaar eerder. Het bedrijf kampt nog altijd met de maatregelen die de Chinese overheid nam om het drankgebruik van ambtenaren aan banden te leggen. Vooral bij de verkoop van cognac wordt dat gevoeld. Die omzet lag in de afgelopen negen maanden bijna 10 procent lager dan een jaar eerder, al steeg de verkoop in de afgelopen periode met 0,4 procent.

Bij de likeuren zag het bedrijf de omzet in de afgelopen periode praktisch stagneren met een plus van 0,1 procent. Over de eerste negen maanden ligt de omzet bij likeuren nog wel 5,8 procent hoger in vergelijking met een jaar eerder.

Rémy Cointreau handhaafde zijn verwachtingen voor het gehele gebroken boekjaar. Daarbij wordt gerekend op groei van de omzet op autonome basis en het operationeel resultaat.