Azarenka slaat Wozniacki naar huis, S. Williams door

De Deense Carolina Wozniacki is al in de tweede ronde van de Australian Open uitgeschakeld. De finaliste van de US Open, nummer acht van de wereldranglijst, was donderdag niet opgewassen tegen de Wit-Russin Victoria Azarenka, in 2012 en 2013 nog winnares van het eerste grandslamtoernooi van het jaar: 4-6 en 2-6.

Azarenka is in Melbourne niet geplaatst. De Wit-Russin, voorheen nog nummer één van de wereld, is mede door blessureleed afgezakt naar de 44e plaats op de mondiale ranking. Om zich voor de vierde ronde te plaatsen, moet Azarenka afrekenen met de Tsjechische Barbora Zahlavova Strycova.

Serena Williams heeft donderdag ten koste van Vera Zvonareva de derde ronde bereikt. De Amerikaanse won van de Russin in twee sets: 7-5 en6-0.

De eerste set bleek een hevige strijd en duurde bijna een uur. Williams kreeg de overhand en wist de Russin uiteindelijk omver te krijgen. De tweede set ging voor Williams makkelijker. Binnen een half uur maakte ze een einde aan het duel. Zvonareva behaalde geen enkel gamepoint.