Djokovic en Wawrinka door naar derde ronde

Novak Djokovic heeft ten koste van Andrey Kuznetsov een plaats bemachtigd in de derde ronde van de Australian Open. De Serviër won overtuigend van de Rus: 6-0, 6-1 en 6-4.

Het duel tussen Djokovic, de nummer 1, en Kuznetsov, nummer 88, was in nog geen anderhalf uur bepaald. Het is voor Jokovic de negende keer op rij dat hij zich plaatst voor de derde ronde in de Melbourne Park. Voor Kuznetsov was het de eerste keer dat hij meedeed aan het toernooi.

De Japanner Kei Nishikori heeft donderdag de Kroaat Ivan Dodig verslagen in de tweede ronde. In vier sets kwam het duel ten einde: 4-6, 7-5, 6-2 en 7-6 (7).

De strijd was voor Nishikori niet gemakkelijk. De eerste set werd overtuigend gewonnen door zijn tegenstander, maar de Japanner sloeg terug in de tweede en derde set. In de laatste set moest hij weer de zeilen bijzetten, maar die leverde hem uiteindelijk een plaatsje in de derde ronde van het toernooi op.

Titelverdediger Stan Wawrinka heeft donderdag Marius Copil verslagen in de tweede ronde. Wawrinka veroverde in drie sets een plek in de derde ronde: 7-6 (4), 7-6 (4) en 6-3.

De Roemeen heeft het de Zwitserse Wawrinka in de eerste twee sets moeilijk gemaakt. Alleen de laatste set duurde niet langer dan drie kwartier. Copils offensief bestond uit onder meer zeventien aces.