Anderlecht probleemloos naar halve eindstrijd

Anderlecht heeft woensdagavond probleemloos de halve finales bereikt van het toernooi om de Belgische voetbalbeker. Ook de return tegen Zulte Waregem leverde een ruime zege op. Het duel in Brussel eindigde in 4-2. Uit had de veelvoudig nationaal kampioen al met 3-0 gewonnen.

Trainer Francky Dury had daardoor al geen vertrouwen meer in een stunt van Zulte Waregem en besloot een zeer jeugdig elftal het veld in te sturen om ervaring op te doen. Onder anderen Kylian Hazard en Jonathan Benteke, de broertjes van de gelouterde Rode Duivels Eden en Christian, mochten het proberen. Ze kregen geen zicht op een positieve uitslag.

Bij rust leidde Anderlecht al met 3-0 door treffers van de Amerikaan Sacha Kljestan (twee) en de Ivoriaan Gohi Bi Cyriac. Halverwege de tweede helft had ook de Congolese invaller Leya Iseka nog succes. Aleksandar Trajkovski redde vanaf de strafschopstip de eer van de bezoekers, waarna Benteke de eindstand bepaalde.