Honda nog niet tevreden over motorenbesluit FIA

Honda is nog niet tevreden over het besluit van autosportfederatie FIA om de Japanners dit seizoen toe te staan om de Formule 1-motor gedeeltelijk aan te mogen passen. Het bedrijf wil gelijk gesteld worden met Mercedes, Renault en Ferrari.

Honda keert dit seizoen terug in de Formule 1 en moet haar 1,6 liter V6-turbomotor voor 28 februari homologeren. De andere fabrikanten hebben dit vorig jaar al gedaan en mogen door een maas in de regels dit hele seizoen gebruiken om hun 32 tokens in te zetten voor de aanpassing van 48 procent van het motorblok.

Het dit jaar bij McLaren instappende Honda had dit ook graag gewild en is hierop naar de FIA gestapt. Deze is de Japanners uiteindelijk gedeeltelijk tegemoet gekomen. Honda mag in 2015 het gemiddelde aan tokens aanpassen wat de andere fabrikanten half maart voor het raceweekend in Australië nog open hebben staan.

Volgens Auto Motor und Sport-journalist Michael Schmidt was Mercedes van plan om het seizoen aan te vangen met de 2014-motor, maar heeft het vanwege de Honda-regel besloten om de nieuwe krachtbron in te zetten. Hierdoor hebben de Duitsers naar verwachting nog zes tokens over. Renault zou er zeven over hebben, terwijl Ferrari op twaalf zit. Dit zou Honda nog acht tokens overlaten voor aanpassingen in te zetten.

Het Spaanse AS meldt dat Honda hier niet blij mee is. De krant meldt dat de Japanners net als de andere fabrikanten de volledige 32 tokens willen hebben.