Vrouw (86) woont al zeven jaar op cruiseschip

Een vakantie op een cruiseschip is en blijft voor de meeste mensen een droom. Ongekende luxe, een prachtige omgeving en een mooi uitzicht bij het zwembad. Een Amerikaanse weduwe heeft het wat dat betreft maar mooi voor elkaar. Ze woont namelijk al zeven jaar op een cruiseschip.

De 86-jarige Lee Wachtstetter uit Florida verloor in 1997 haar man aan kanker. 'Toen mijn man overleed, zei hij dat ik vooral door moest blijven gaan met onze cruisereizen. Daar heb ik me aan gehouden', aldus Wachtstetter in The Daily Mail.

Al ruim zeven jaar baadt de vrouw in permanent ongekende luxe. Dit leventje kost de weduwe zo'n 164.000 dollar (140.000 euro) per jaar. 

Enkele jaren geleden monsterde Wachtstetter aan op het cruiseschip de Crystal Serenity. Daar wordt ze door het personeel liefdevol 'Mama Lee' genoemd. Ondertussen heeft ze al meer dan 200 cruises voltooid, inclusief 15 reizen rond de wereld, met in totaal meer dan 100 landen.

Volgens de gepensioneerde verpleegster is het een fantastisch sprookjesachtig leven zonder stress. En alles is aanwezig aan boord van het schip dat ruim duizend passagiers kan huisvesten; winkels, restaurants, een theater en heel veel aanspraak van andere toeristen.

Wachtstetter is niet de enige die fulltime op het cruiseschip woont, maar ze woont er wel het langst van allemaal. Voordat ze op de Crystal Serenity aanmonsterde woonde ze drie jaar aan boord van een schip van de Holland Amerika lijn.