Krajicek met schrik vrij in dubbel

Michaëlla Krajicek en Barbora Zahlavova Strycova zijn woensdag stroef begonnen aan het dubbeltoernooi op de Australian Open. Het als dertiende gerangschikte Nederlands/Tsjechische koppel had veel moeite met Marina Erakovic uit Nieuw-Zeeland en Monica Puig uit Puerto Rico. Krajicek en Zahlavova Strycova wonnen wel: 6-7 (9), 7-6 (6) en 6-3.

Krajicek en haar Tsjechische partner spelen in de tweede ronde tegen een Australisch duo. Het is alleen nog niet duidelijk welk stel dat is. De tegenstanders moeten komen uit de partij tussen de koppels Jarmila Gajdosova/Alja Tomljanovic en Jessica Moore/Abbie Myers. Zij komen donderdag pas in actie.

Mocht Kiki Bertens donderdag in het dubbelspel van de Australian Open de tweede ronde bereiken, dan hoeft ze het met haar Zweedse metgezel Johanna Larsson niet op te nemen tegen de Amerikaanse zusjes Williams. Serena en Venus trokken zich woensdag terug uit het dubbeltoernooi.

Tennis Australia kon geen reden geven voor de afmelding van de Williams-zussen. Ze hadden aan moeten treden tegen het Spaans/Kazachse koppel Medina Garrigues/Jaroslava Sjvedova, dat als elfde is geplaatst in Melbourne. Die kenden daardoor een eenvoudige eerste ronde tegen de Amerikaanse Irina Falconi en de Kroatische Petra Martic: 6-3 en 6-3.

Bertens en Larsson spelen donderdag in hun eerste partij tegen Mirjana Lucic-Baroni uit Kroatië en Lisa Raymond uit de Verenigde Staten. Bij winst wacht dus de ontmoeting met Garrigues en Sjvedova.