AS Roma bij laatste acht Coppa Italia

Zonder Nederlandse inbreng heeft AS Roma dinsdag de kwartfinales bereikt van het Italiaanse bekertoernooi. De ploeg van trainer Rudi Garcia had wel een verlenging nodig om Empoli te verslaan. Daniele De Rossi maakte in de 114e minuut uit een strafschop het winnende doelpunt in Stadio Olimpico: 2-1. Kevin Strootman en Urby Emanuelson ontbraken in de Romeinse selectie. Emanuelson, die amper aan spelen toekomt in Rome, staat volgens Italiaanse media op het punt over te stappen naar Atalanta Bergamo.

AS Roma stond voor eigen publiek lang op voorsprong door een vroeg doelpunt van Juan Iturbe, maar Empoli kwam tien minuten voor tijd langszij via Simone Verdi. De Rossi besliste het duel in de verlenging alsnog in het voordeel van de Romeinse titelkandidaat, die zich daardoor bij de laatste acht in de Coppa Italia schaarde.