Munsterman na dit seizoen weg bij FC Twente

Joop Munsterman stapt aan het einde van het seizoen op als voorzitter van FC Twente. Dit melden meerdere media, waaronder TC Tubantia, vanavond. Munsterman is sinds 2004 preses van de Tukkers, dus er komt een einde aan een tijdperk.

Munsterman was in dat jaar de opvolger van Herman Wessels. In de jaren daarvoor maakte de geboren Enschedeër al deel uit van het bestuur van de club uit Enschede. In deze periode maakte hij ook het bijna-faillissement van FC Twente mee.


Joop Munsterman vertrekt bij FC Twente (PRO SHOTS / Peter Lous)

Uiteindelijk kreeg Munsterman dus de taak om FC Twente uit de financiële en sportieve malaise te halen. Ook werd De Grolsch Veste onder zijn verder uitgebreid naar het huidige aantal stoeltjes. In 2010 beleefde Munsterman zijn hoogtepunt als voorzitter van FC Twente. Toen werd namelijk de landstitel in de wacht gesleept.

Munsterman wordt opgevolgd door Aldo van der Laan. Deze was al commissaris van de Tukkers en gold tevens als rechterhand van de huidige voorzitter. "Dat Aldo het wil overnemen geeft me een gevoel van rust. Ik heb niet het gevoel dat ik iets in de steek laat."