Personeel Aldi moet gemiste uren gijzeling inhalen

Dat het dagelijks leven stil komt te staan tijdens een gijzeling, zoals eerder deze maand in Frankrijk, moge duidelijk zijn. Maar de werknemers van de Aldi in Dammartin-en-Goële kregen een nogal opmerkelijk verzoek van hun werkgever.

In de plaats hielden zich na een lange speurtocht de twee broers van de aanslag op Charlie Hebdo zich schuil. Als gevolg daarvan werd het dorp hermetisch afgesloten en het personeel van omliggende bedrijven geëvacueerd door de politie.

De winkel werd rond 16.30 uur gesloten waardoor de 20 aanwezige personeelsleden een aantal uur hebben gemist. Zij worden nu verzocht deze gemiste uren in te halen willen zij geen loon mislopen. Nog vervelender is het voor de vier werknemers die op de dag zelf niet eens bij de winkel konden komen vanwege de massale wegversperringen in de omgeving. Zij moeten een volledige werkdag inhalen.

Volgens de directeur mogen de werknemers hun uren inhalen naar eigen inzicht maar wel rekening houdend met de variabele werkuren.

Update 21 januari 2015 om 18.00 uur:

Vandaag ontving FOK! een e-mail van Aldi met daarin hun kant van de zaak betreffende het bovenstaande. In tegenstelling tot de gisteren naar buiten gekomen berichten stellen ze bij de Aldi dat er sprake is van een misverstand.

Volgens de supermarktketen zal het personeel de uren niet hoeven inhalen en lopen zij ook geen loon mis. Ook de vier medewerkers die op de betreffende avond niet bij hun werk konden komen, zal het geen vrije dag kosten.

Nu heeft het originele bericht zeer snel de ronde doet over het internet waardoor er mogelijk sprake is van enige damage control. Het originele bericht komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen dus FOK! weet ook niet wat nu het echte verhaal is. Wij van FOK! laten jullie graag zelf een oordeel vellen.