Quinn lanceert website voor slachtoffers van online pesten

Zoe Quinn, een van de voornaamste doelwitten van de controversiële GamerGate-beweging,  heeft een website gelanceerd  waar mensen die slachtoffer zijn van online pesterijen en bedreigingen hun verhaal kwijt kunnen. De site genaamd Crash Override Network staat de slachtoffers onder andere bij met professionele hulp en gidsen wat ze kunnen doen tegen de pesterijen.

Crash Override benadrukt dat de site niet is opgericht om wraak te nemen op Gamergate en de aanhangers ervan, en biedt ook hulp aan mensen die slachtoffer zijn geworden van online pesterijen die niks met Gamergate te maken hebben. Op de site is onder andere te vinden wat je moet doen bij doxxing, waarbij mensen door het internet gaan spitten naar persoonlijke informatie om deze vervolgens op het internet te zetten. Verder kun je ook je verhaal kwijt aan professionals zoals advocaten, psychologen en techneuten die je kunnen helpen je computer te beschermen.

Crash Override zelf claimt dat de site een succes is. Op hun twitter wordt vermeld dat ze al meerdere gevallen van swatting hebben voorkomen. Bij swatting proberen bellers zo veel mogelijk politie en het liefst ook het arrestatieteam SWAT naar het huis van het slachtoffer te lokken.

Crash override network
Quinn lanceert website voor slachtoffers van pesten