Nederlandse regisseur maakt film in LA

De Nederlandse regisseur Niels Bourgonje gaat in maart een film draaien in Los Angeles. Dat heeft hij dinsdag bekendgemaakt.

Het gaat om de korte film Deserted, over een man die verdwaald en uitgeput door de woestijn loopt. Na het vinden van een fles met water, vecht hij tegen de verleiding hier uit te drinken. Gedurende de film wordt duidelijk hoe de man in deze situatie verzeild is geraakt. En wat de consequenties zijn als hij het water drinkt.

Bourgonje won in april 2014 met de korte film Rust het Nederlandse 48 Hour Film-Project. Dit leverde hem een plek op in het grote internationale 48 Hour Film-festival dat in maart in Hollywood plaatsvindt. Tijdens zijn bezoek aan dit festival draait de Nederlander in de Californische woestijn met een Amerikaanse crew Deserted.

De hoofdrol wordt gespeeld door een ervaren Amerikaanse acteur. Wie dat is, wordt binnenkort bekendgemaakt. Bourgonje financiert het project via het crowdfundingplatform Voor de Kunst. Mensen die een bijdrage leveren aan de film, worden beloond met premièrekaarten, een workshop of een kijkje op de set.

De bedoeling is dat Deserted later dit jaar in première gaat. Daarna wordt de film gedraaid op diverse festivals. Niels Bourgonje werkte eerder als assistent-producer aan de internationale speelfilm The Devils Double, over de dubbelganger van de broer van Saddam Hoessein, en regisseerde onder meer de korte films Brand en Orde, die over de hele wereld op filmfestivals werden vertoond.