Djokovic en Wawrinka moeiteloos door op Australian Open

Titelverdediger Stan Wawrinka is dinsdag moeiteloos doorgedrongen tot de tweede ronde van tennistoernooi Australian Open. De Zwitser schakelde Marsel Ilhan uit met 6-1, 6-4 en 6-2.

De als vierde geplaatste Wawrinka had minder dan anderhalf uur nodig om de partij op zijn naam te zetten. Hij neemt het in de tweede ronde op tegen Marius Copil of Pablo Andujar, die later tegenover elkaar staan.

Novak Djokovic is dinsdag in Melbourne doorgedrongen tot de tweede ronde van de Australian Open. De Servische tennisser rekende moeiteloos af met de Slowaak Aljaz Bedene: 6-3, 6-2 en 6-4.

De 27-jarige Djokovic won de partij in een kleine twee uur. De als eerste geplaatste Serviër geldt als een van de topfavorieten om het toernooi te winnen: Djokovic ging in Melbourne al vier keer eerder als winnaar naar huis.

Kei Nishikori is dinsdag doorgedrongen tot de tweede ronde van tennistoernooi Australian Open. De als vijfde geplaatste Japanner versloeg zijn Spaanse tegenstander Nicolas Almagro met 6-4, 7-6(1) en 6-2.