Voorbeschouwing Elements - Fnatic

Om 18:00 begint de LCS met de derby tussen Elements en Fnatic. We gaan alle teams vandaag in actie zien komen, tijd voor een korte voorbeschouwing.

League of Legends is een Multiplayer Online Battle Arena (MOBA). In het spel spelen twee teams met ieder vijf spelers met als doel de vijandige basis te vernietigen. Iedere speler heeft hierin een eigen positie: Toplaner, jungler, midlaner, ad carry en support. De beste teams van Europa spelen in de LCS - League of Legends Championship Series -, een twee-jaarlijks Europees Kampioenschap.

Fnatic line-up van links naar rechts: Steeelback, Febiven, YellOwStaR, ReignOver en Huni

Om 18:00 gaan twee toppers het tegen elkaar opnemen in dé derby van Europa. De titelverdediger Elements gaat het opnemen tegen Fnatic die al drie LCS-titels wist te winnen. Beide teams hebben een Nederlander, Shook is jungler voor Elements en Fnatic heeft in de winterstop de mid laner Febiven aangetrokken. Voor Shook is er geen andere optie als winnen, zijn team is absolute favoriet in deze wedstrijd. Fnatic zag vier van zijn vijf spelers vertrekken in de winter en heeft met ReignOver, Huni en Steeelback drie zeer onbekende namen aangetrokken. Elements heeft enkel Rekkles aangetrokken, de beste ADC van Europa kwam over van Fnatic. Naast Rekkles heeft het team ook Froggen in hun line-up, daarmee hebben zij volgens velen de twee beste spelers van Europa.

In de toplane moet Wickd van Elements het opnemen tegen de Koreaan ReignOver van Fnatic. Wickd was vorig jaar de meest wisselvallige speler van zijn team, de Deen kon games in zijn ééntje naar de overwinning dragen, maar wist ook enkele games door zijn eigen fout te verliezen. Van ReignOver is minder bekend, hij heeft enkele maanden gespeeld in IM. Deze match-up kan alle kanten opgaan. 

In de jungle krijgen we Shook tegen Huni. Met de zeer passieve speelstijl van Elements is de agressieve Shook vaak degene die games interessant weet te maken. De Nederlander kan zijn team vaak op een kleine voorsprong brengen door een tactische dive of goede counterjungle. Fnatic's Huni is de meest onbekende naam uit de LCS. Het enige wat wij weten, is dat hij een tijdje heeft geleefd in het huis van wereldkampioen Samsung Galaxy om ervaring op te doen. Niemand weet wat hij kan en waar hij toe in staat is.

Op midlane zien we twee uitersten. De Deense Froggen is volgens velen de beste midlaner van het continent en barst van de ervaring in de Europese top, de Nederlandse Febiven moet zijn eerste wedstrijd in de LCS nog spelen maar is onbetwist het grootste talent op zijn positie. Febiven is altijd erg agressief en speelt graag met assasins als Ahri en Zed. Froggen staat bekend om zijn passieve mages, Ziggs en Anivia.

Als ADC gaan we Rekkles tegen Steeelback zien. Rekkles speelde vorig seizoen nog voor Fnatic, maar nu voor rivaal Elements. De Zweed is onbetwist de beste westerse AD Carry. Rekkles is vooral een beest in de late-game als het spel allemaal wat chaotischer begint te worden. Van Steeelback is weinig bekend, de Fransman heeft enkel een klein beetje ervaring opgedaan in het opleidingsteam van SK Gaming.

YellOwStaR en Nyph zijn waarschijnlijk de twee beste supports van Europa. Nyph speelt sinds het begin van LoL-Esports in de top en zal hier waarschijnlijk ook nog wel even blijven. Zijn passieve speelstijl laat de AD Carry vaak comfortabel naar late-game gaan. YellOwStar is juist zeer agressief en probeert altijd te zoeken naar kansen om zijn team vooruit te helpen.

Het volledige programma van dag één. De percentages laten de verwachtingen van de community zien.

Je kan het spektakel live volgen via het Youtube-kanaal van LoL Esports.