Shakira en Piqué weer in actie voor Unicef

Ook de komst van het tweede kind van Shakira en haar vriend Gerard Piqué staat in het teken van Unicef. Het stel organiseert wederom een babyshower om de kinderrechtenorganisatie te steunen.

"Nu we binnenkort ons tweede kind verwelkomen willen we andere kinderen in de wereld helpen en bijdragen aan een duurzame oplossing om kinderen die in extreme armoede leven van basisbehoeften te voorzien", vertelt Shakira in een verklaring.

Op een speciale website van het sterrenkoppel kunnen cadeautjes gekocht worden. Niet zoals bij de populaire babyshowers speelgoed en mooie kleren voor de baby van de moeder, maar urgente zaken als vaccinaties, dekens en EHBO-sets die naar de allerarmste regio's in de wereld zullen gaan.

Ook bij de geboorte van hun eerste kind in 2013 steunden Shakira en haar voetballende vriend Unicef met dezelfde actie. Nadat fans de actie toen massaal steunden, konden onder meer tachtigduizend kinderen worden gevaccineerd tegen polio en werd er bijna vier ton aan therapeutische voeding verspreid.

Ook nu zegt de zangeres dat ze hoopt dat vele anderen haar voorbeeld volgen. "We willen dat anderen zich genoodzaakt voelen hetzelfde te doen." Op de websites kunnen aanstaande ouders eenzelfde webwinkel opzetten. "Met social media zijn beroemdheden tegenwoordig niet de enigen die massa's mensen kunnen bereiken."