Williams wil in 2015 weer F1-races winnen

Het Formule 1-team Williams wil komend seizoen weer races gaan winnen. De laatste overwinning van het team uit Grove stamt uit 2012 toen Pastor Maldonado de Grand Prix van Spanje won. Afgelopen seizoen was Felipe Massa in de slotrace in Abu Dhabi dichtbij, maar het gat met Mercedes bleek net te groot te zijn.

Vice-teambaas Claire Williams weet dan ook dat het gat met de concurrentie eerst gedicht moet worden voordat aan overwinningen gedacht kan worden, zo laat ze aan Esquire weten. De overstap naar de Mercedes-motor blijkt in ieder geval een goede keuze te zijn geweest. "Onze verwachtingen zijn altijd realistisch. Williams is een team dat altijd met beide benen op de grond blijft, we laten ons niet snel meevoeren in de euforie. We hebben vorig jaar erg veel vooruitgang geboekt en dit jaar moeten we daar op verder zien te bouwen."

Het uiteindelijke doel is meer dan het boeken van een overwinning. "We zitten in de Formule 1 om te winnen, maar daar zijn we vorig jaar niet in geslaagd. Ons doel voor komend seizoen is om races te winnen en nog meer progressie te maken, zodat we dichter bij de voorkant van het veld kunnen komen, het gat uiteindelijk helemaal kunnen dichten en op een dag weer voor de wereldtitel kunnen gaan."