Van Dam: vrouw moet niet te zelfstandig zijn

Nicolette van Dam combineert haar drukke baan als actrice en presentatrice met het moederschap. En dat bevalt haar en haar vriend Bas goed, vertelt ze aan Veronica Magazine. "Ik ben een gezinsmens, maar ook gedreven wat werk betreft. Die combi hebben mijn vriend - hij is actief in het winkelvastgoed - en ik gemeen. Van fulltime thuiszitten zou ik niet gelukkig worden."

Toch moeten vrouwen niet té zelfstandig worden, vindt ze. "Bij vriendinnen zie ik weleens dat ze té zelfstandig willen zijn. Een valkuil, want mannen vinden het fijn hun mannelijkheid te tonen en zo indruk te maken. Natuurlijk moet je te allen tijde zelfstandig zijn - dat ben ik ook - maar laat die mannen maar denken dat je een beetje afhankelijk van ze bent."

De 30-jarige Nicolette neemt momenteel het competitieprogramma Door het Oog van de Naald op, waarin tien duo's met naaitalent tegen elkaar strijden. Daarnaast heeft ze samen met haar broer de brasserie van haar ouders overgenomen in de Cornelis Schuytstraat in Amsterdam.

Samen met haar verloofde heeft ze twee dochters: Kiki-Kate en Lola-Lily. "Het is soms best hard werken om alle ballen in de lucht te houden", geeft ze toe. "Nu al zegt Lola soms: Mama, niet zo veel werken, dan moet ik slikken. Ik probeer haar bij te brengen dat we ons mooie dingen kunnen veroorloven doordat papa en mam werken."