Verrassingen bij vrouwen Australian Open, Halep wint wel

De eerste uren van de Australian Open kende bij de vrouwen al direct een aantal verrassingen. De nummer drie van de wereld, Simona Halep, trok zich daar echter niets van aan. De Roemeense rekende in anderhalf uur met 6-3 en 6-2 af met de Italiaanse Karin Knapp.

Twee andere speelsters uit de top-10 van de wereldranglijst mogen na de eerste ronde al naar huis. Nadat de mondiale nummer vijf, Ana Ivanovic, zeer verrassend door de Tsjechische Lucie Hradecka uitgeschakeld werd, moest ook Angelique Kerber eraan geloven. De Duitse nummer negen van de wereld verloor de eerste set met 4-6 van Irina Begu uit Roemenië. De 6-0 zege in de tweede set leek te betekenen dat er toch niks aan de hand was, maar in de derde set was de Duitse Kerber kansloos: 1-6. De pas negentienjarige Carina Witthöft deed het voor Duitsland wel goed. Ze wist voor een kleine stunt te zorgen door de als zeventiende geplaatste Spaanse Carla Suárez Navarro verrassend simpel uit te schakelen: 6-3 en 6-1.

Kristina Mladenovic uit Frankrijk bleek te sterk voor de als 28e geplaatste Sabine Lisicki, voormalig Wimbledon-finaliste: 4-6, 6-4 en 6-2. Ook tweevoudig grandslamwinnares Svetlana Kuznetsova moest er gelijk aan geloven. De Française Caroline Garcia stapte dankzij een 6-4 en 6-2 zege de tweede ronde binnen. De als zestiende geplaatste Tsjechische Lucie Safarova moest zich met 4-6, 6-2 en 6-8 gewonnen geven tegenover Yaroslava Shvedova uit Kazachstan. De Belgische Yanina Wickmayer rekende verrassend af met Anastasija Pavlyuchenkova, 23e op de plaatsingslijst. Het werd 4-6, 6-3 en 6-3 voor de Belgische. Haar 20-jarige landgenote An-Sophie Mestach haalde het bij haar grandslamdebuut niet: 2-6 en 2-6 tegen de Russische nummer tien van de wereld Ekaterina Makarova.