Nadal en Murray zonder grote problemen door op Australian Open

Rafael Nadal heeft zich in Melbourne zonder grote problemen geplaatst voor de tweede ronde van de Australian Open. De als derde geplaatste Spanjaard rekende met 6-3, 6-2 en 6-2 af met de Russische veteraan Mikhail Youzhny. Nadal kende in de aanloop naar het toernooi veel gezondheidsproblemen, wat de nodige twijfels opleverde. "Zeker voor zo'n eerste ronde heb je altijd wat twijfels, dus dit is een belangrijk resultaat. Het was een comfortabele overwinning en dat geeft me vertrouwen voor de volgende ronde", sprak Nadal na afloop.

De als zesde geplaatste Brit Andy Murray had een tiebreak nodig tegen Yuki Bhambri, de nummer 317 van de wereld uit India: 6-3, 6-4 en 7-6 (3). "Ik vond het een lastige wedstrijd. Hij kwam vaak naar voren en zelfs als ik goede returns sloeg veranderde hij de richting van de bal heel snel", aldus Murray. "De baan was wat sneller dan de andere banen hier in Melbourne, waardoor ik me wat gehaast voelde. Ik serveerde echter wel goed, dus daar ben ik tevreden over."

De Bulgaar Grigor Dimitrov, als tiende geplaatst, had niet veel meer dan een uur nodig om de Jamaicaanse Duitser Dustin Brown aan de kant te zetten: 6-2, 6-3 en 6-2. Tomas Berdych had het iets moeilijker tegen de nummer 101 van de wereld, de Colombiaan Alejandro Falla, maar ook dat leverde geen grote problemen op. De als zevende geplaatste Tsjech won met 6-3, 7-6 (1) en 6-3. De Belg David Goffin, als twintigste geplaatst, schudde Michael Russell uit de VS met 6-3, 6-3, 5-7 en 6-0 van zich af, terwijl de nummer 15 van de plaatsingslijst, Tommy Robredo, vroeg in de eerste set op moest geven tegen Edouard Roger-Vasselin, de mondiale nummer 119 uit Frankrijk.