Snookeraar Murphy overklast Robertson in finale Masters

Snookeraar Shaun Murphy heeft voor de eerste keer de Masters op zijn naam weten te schrijven, het jaarlijkse toernooi met de zestien beste spelers van de wereld. Murphy won zondag in het Alexandra Palace te Londen de finale met 10-2 van Neil Robertson. Deze finale was een herhaling van de finale van 2012, toen wist Robertson met 10-6 te winnen. 

Het goede snooker wat Robertson liet zien in de kwart en halve finale bleef in de eindstrijd weinig van over. Mede door breaks van 64, 127 en 76 stond Murphy snel 5-0 voor. Met een break van 80 kon Robertson zijn eerste frame pakken. Murphy leidde na de middagsessie uiteindelijk met 6-2.

In de avond leek Robertson nog terug te komen. Hij stond in het negende frame 51-8 voor, maar kon de blauwe bal niet potten om verder te spelen. Na een lang tactisch spel was het toch Murphy die het frame kon pakken. The Magician ging door en met een 127 break werd het 8-2.

Ook in het elfde frame kreeg Robertson nog voldoende kansen om iets van de wedstrijd te maken, maar het lukte hem niet meer. Het werd 9-2 en met een break van 60 is de wedstrijd, dat nooit spannend werd, gespeeld.

Shaun Murphy heeft nu alle majors in het snooker gewonnen. (PRO SHOTS/Actionimages)
Shaun Murphy heeft nu alle majors in het snooker gewonnen. (PRO SHOTS/Actionimages)

De 32-jarige Murphy heeft met zijn zege op de Masters zijn Triple Crown voltooid. De zogenaamde Triple Crown is de verzamelnaam voor de drie meest prestigieuze toernooien in het snooker: het wereldkampioenschap, de UK Championship en de Masters. Hij is de tiende snookeraar die alle drie deze toernooien gewonnen heeft. In 2005 werd hij al wereldkampioen, in 2009 won hij de UK Championship en dit jaar de Masters.