Schouten en Stroetinga pakken nationale titel massastart

In Kardinge stond er naast het NK Sprint ook nog de derde editie van de NK Massastart op het programma. Het onderdeel staat volgende maand voor het eerst op het programma op de WK Afstanden in Heerenveen. De wedstrijden werden gewonnen door Irene Schouten en Arjen Stroetinga. 

Bij de dames kwam het aan op een massasprint. Er waren geen nauwelijks schaatsers die een poging waagden om weg te komen. In een lange sprint liet Schouten Mariska Huisman en Manon Kamminga achter zich. Het is de derde Nederlandse titel op een rij voor de 22-jarige Schouten. 

Ook bij de heren kwam niemand los van het peloton. Met nog twee ronden te gaan was het Jorrit Bergsma die zijn ploeggenoot Arjen Stroetinga meenam en wegreed. Bergsma zette Stroetinga af en die kon zonder problemen zijn titel prolongeren. Evert Hoolwerf legde beslag op plaats twee voor Ingmar Berga. Ook voor Stroetinga is het zijn derde titel op een rij. 

Zowel Schouten als Stroetinga zitten nu vanwege de winst in de voorselectie voor dit onderdeel op de WK Afstanden. De definitieve selectie wordt later bekendgemaakt.