Daders aanslag Charlie Hebdo anoniem begraven

De daders van de aanslag op het Franse satirische tijdschrift Charlie Hebdo, de broers Said en Chérif Kouachi, zijn in het weekeinde in alle stilte begraven. Beide broers hebben een naamloos graf gekregen, Said in Reims en zijn jongere broer in de Parijse voorstad Gennevillers, om te voorkomen dat hun rustplaatsen een bedevaartsoord worden voor extremisten.

Said en Chérif Kouachi werden op 9 januari doodgeschoten bij een actie van de Franse politie. Twee dagen eerder hadden zij bij een aanval op de redactie van Charlie Hebdo tien medewerkers van het blad en twee politieagenten gedood. Volgens de Franse wet moesten zij in hun woonplaats begraven worden.

Het is nog niet bekend waar of wanneer Amédy Coulibaly wordt begraven. Hij vermoordde een politieagente en vier mensen in een joodse supermarkt in Parijs voor ook hij door de politie werd doodgeschoten.

De Franse politie heeft zondag drie vrouwen vrijgelaten die vrijdag in het kader van het onderzoek naar de aanslagen waren opgepakt. De voorlopige hechtenis van negen andere verdachten is met 48 uur verlengd.

President François Hollande heeft gezegd dat Frankrijk 'oorlog voert' tegen terrorisme. In totaal zijn 122 duizend politieagenten en militairen ingezet om het land te beveiligen. Om de gemoederen niet verder te verhitten hebben de autoriteiten zondag een anti-islamistische betoging in Parijs verboden.