Baanrenster Ligtlee sprint naar World Cup-goud

Baanwielrenster Elis Ligtlee heeft zaterdag bij de World Cup in Cali het sprinttoernooi gewonnen. De Eerbeekse sprintster versloeg in de finale de Chinese Guo Shuang, tweevoudig winnares van brons op de Olympische Spelen. Ligtlee was haar in twee heats de baas.

Op de teamsprint veroverde Ligtlee samen met Shanne Braspennincx het zilver. In de finale waren de Russische vrouwen Dana Shmeleva en Ekaterina Gnidenko te sterk: 32,982 tegen 33,586.

Ook voor de mannen was er zilver op de teamsprint bij de laatste World Cup van het seizoen. Jeffrey Hoogland, Hugo Haak en Matthijs Büchli snelden in de finale naar 43,816. De Franse wereldtoppers Grégory Baugé, Kevin Sireau en Quentin Lafargue waren net een fractie sneller: 43,634.

Door haar zege pakt Ligtlee in de World Cup tevens de eindzege in het klassement op de sprint. Ook de teamsprinters vestigden zich bij de wereldtop: Zowel de vrouwen als de mannen eindigde op de tweede plek in het eindklassement. Van 18 tot en met 22 februari staat in Parijs het WK baanwielrennen op het programma.